SERVİS BÖLGELERİMİZ

KOMBİ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER

Kombilerde su seviyesini nasıl kontrol edebiliriz?
  • Cihaz üzerinde bulunan manometre üzerinden basinç okunabilir. Analog manometre olmayan cihazlarda cihaz menüsü içinden basinç seçilerek anlik basinç okunabilir. Soguk tesisatta minimum 1bar fakat optimum basinç 1-1,5 bar araliginda olmali. Genis dairelerde(su hacmi fazla olan tesisatlarda) basinci fazla yükseltmemekte fayda var çünkü basinç yükseldikçe kullanilabilir genlesme tanki hacmi, küçülür.Kombi çalistiginda isindikça basinç artacaktir. Maks. çalisma basinci 3 bar’dir. Su basinci 3bar’in üzerine çiktiginda cihaz44in emniyet ventili açarak fazla suyu tahliye eder. Basinç sabit kalmiyorsa genlesme tanki ya da tesisatta kaçak olabilir bu durumda yetkili bayi veya servis aranmalidir. Genelde kaçaklar kombiden degil tesisattan kaynaklanir.
  • Basinç 0,5 bar altina düstügünde cihaz arizaya geçecek ve ilgili ariza kodunu ekranda gösterecektir. Her kombide düsük basinç uyarisi bulunmayabilir bu durumda belirli periyotlarda basinç kontrolü mutlaka yapilmalidir. Haftda bir, ayda bir.
  • Basinç azaldiginda kombinin altinda bulunan doldurma muslugu ile su basilabilir. Su basilirken cihazin bekleme modunda ve soguk oldugundan emin olunuz
Kombiler kullandıkça mı açılmalı, sürekli açık mı bırakılmalı?
  • Evde kimsenin bulunmadigi zamanlarda isi kaybindan dolayi sicakligin çok düsmesini engellemek için min kapasite çalismasinda fayda var.
  • Oda termostati kullanimi ile evde bulunulmadigi zamanlarda 18-20C sicakliklar olusacak sekilde ayar yapilabilir. Eve gelmeye yakin bir zamanda konfor sicakligina (20-23C) gelecek sekilde program yapilabilir.
  • Kombi açma kapama dügmesi ya da sigorta kullanilarak kapatilmamalidir aksi halde tüm koruma fonksiyonlari devre disi kalir. Standby modunda birakilmalidir. Ya da yaz moduna alinabilir.
Kombi arızalandığında ne yapılmalı?
  • Kombiler arizalandiginda genellikle ariza nedenine bagli olarak yazilima yüklenmis olan ariza kodlarini gösterir.
  • Bu ariza kodlarindan örnegin düsük basinç için olan cihaza su bastiktan sonra cihaz resetlenerek çözülebilir. Bu yönlendirmeler çagri merkezi tarafindan yapilir.
  • Ilgili servis birimini ya da çagri merkezimizi arayarak ariza kodu ile birlikte bilgi verebilirsiniz. Buderus için 444 5 474 nolu çagri merkezimizi arayabilirsiniz.
  • Servis yönlendirmesi çagri merkezi tarafindan yapilir.
Kombi evin hangi bölümlerine konabilir?
  • Binalarin merdiven bosluklari ve genel kullanimina açik koridorlarina, baca duvarlari üzerine, apartman aydinliklarina, açik balkonlara, yatak odalarina ve patlayici veya kolayca alev alabilen maddelerin depolandigi mahallere baglanmamalidir. Koruyucu kabin içerisinde olmak sartiyla açik alanlara da konulabilirler.
  • 50 kW üzeri kapasitelerdeki yakma havasini dis ortamdan alan yogusmali cihazlar, sadece cihaz odasi olarak kullanilan müstakil bir mahale tesis edilmeli ve mahal disina da elektrik salteri konmalidir. Yakma havasini dis ortamdan alan yogusmali cihazlarin tesis edildikleri mahalde, dis atmosfere açilan en az 150 cm2 serbest en kesit alanli bir menfez olmalidir.
Kombi kullanırken güvenlik açısıdan nelere dikkat etmeliyiz?
  • Kombinin bulundugu ortamdaki disa açilan menfezler kapatilmamalidir. Baca baglantisi ve gaz baglantisinin yerinden oynamamasina dikkat edilmelidir.
  • Kombi veya tesisat degisiminde ilgili gaz sirketinin onayi alinmali ve sizdirmazlik testleri yapilmalidir.

KOMBİLER HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Kombim petekleri ısıtmıyor, nedeni ne olabilir?

Tesisatta hava olabilir bu durumda radyatörlerden hava alınması sorunu çözer.
Sirkülasyon problemi olabilir, boru tesisatı doğru yapılmamış olabilir bu durumda özellikle kombiye yakın radyatörler çok ısınır, uzak olanlara sıcak su gitmeyeceğinden az ısınma olur, bu durumda bir ısıtma tesisatçısının sorunu çözmesi gerekir. Mutlaka tesisat yapıldıktan sonra radyatörlerin ayar musluklarından debi ayarı yapılmalıdır.

Kombim çok sık devreye giriyor, ne yapabilirim?

Bunu kombinin üzerindeki alev ışığının yanıp yanmadığını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sürekli yanıp sönen ışık buna işaret eder. Kombide sirkülasyon gerçekleşmiyor olabilir. Sirkülasyon bozukluğu pompanın bozulması ya da bloke olmasından kaynaklanabilir.
Min kapasite.

Kombim ateşleme yapmıyor, sorun ne olabilir?

Kombilerde gaz, gaz armatürü tarafından sağlanır, yanma için gerekli hava fan tarafından sağlanır ve yanma odasında yakıt hava karışımı bulunur. Ateşleme elektrodları yakıt hava karışımını ateşleyerek yanma sağlar. Yanma odasına gaz girişi olurken iyonizasyon elektrodu ateşlemeyi denetler, ateşleme gerçekleşmiyor ise daha fazla gaz girişi kumanda panelinden durdurur. Elektrodlarda oluşan herhangi bir problem cihaz ekranında hata kodu olarak gösterilir.
Elektrodlarda bir problem yok ise sorun gaz vanasından kaynaklanıyor olabilir.

Kombim çok yakıyor, nasıl bir sorun olabilir?

Isı yalıtımı olmaması binanın ısı kaybının fazla olmasına neden olur çünkü duvarlardan ve camlardan sürekli ısı kaçışı gerçekleşir. Duvar ne kadar ısı geçirme kabiliyeti düşük malzemelerden oluşuyorsa o kadar az ısı geçirir. Kombiyi sürekli yüksek sıcaklıklarda çalıştırmak daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Oda termostatı kullanımında benzer şekilde mümkün olduğunca düşük oda sıcaklıklarını ayarlamak yakıt tasarrufu sağlayacaktır.
Kombi kullanılan binalarda katlar ve daireler arasında da ısı geçişi/kaybı olacağından boş olan ya da kombisi düşük sıcaklıklarda çalışan ya da çalışmayan dairelere ısı kaybı yaşanacaktır.